Tørrbørsting er en viktig del i hudpleien, men også øker det blodsirkulasjonen og lymfedrenasjen. Det er viktig å ikke skade huden, derfor ikke bruk for harde børster. Bruk middels harde børster på kroppen, på ansiktet er det best med myke børster. Les mer her.

Når og hvorfor tørrbørster man?

Tørrbørsting er en viktig del i hudpleien. Huden er vår største organ, og er medansvarlig for å skille ut slaggstoffer. Derfor er hudhelse veldig viktig.
Huden din blir mindre tørr, den oppleves mykere og mer jevnt når du tørrbørste deg regelmessig. Børsting fjerner døde hudceller.
Bare noen få minutter (3-4 minutter) hver dag er allerede nok for å sette i gang prosessene.
Tørrbørsting kan brukes før eller etter dusj, som velværebehandling, som massasje for hud og muskler, til stimulering av blodsirkulasjonen og lymfene.
Tørrbørsting også forebygger inngrodde hår. Ofte er tørr hud en grunn for at kompresjonsplagg siger, det kan du nå forebygge.

Hvordan tørrbørster man?

Begynn nede ved føttene, oppover til tærne, legger og lår. Jobb deg oppover med strykinger og sirklende bevegelser. Ikke glem rumpa, magen og overkroppen. På magen er det lurt å børste med klokka for å aktivere tarmen. På overkroppen børster du fra midten ut til armhulen for å støtte lymfedrenasjen. Børst fra fingertuppene opp mot armhulen. Det finnes spesielle børster til ansiktsbehandling. Stryk og sirkler fra midten ut til ørene.

Tipps:

  • Du kan også bruke eterisk oljer på børstene.
  • Det er en fin måte å starte dagen med. Tørrbørsting setter i gang både blodsirkulasjonen og lymfesystemet.
  • Åpne først lymfene som fysioterapeuten har vist deg (f.eks. i forbindelse med pulsatoropplæring).
  • Smør deg med en god fuktighetskrem etter du er ferdig med tørrbørsting, slik trekker den bedre inn. Gjerne bruk hudpleieproduktene som egner seg særlig bra for deg som bruker kompresjonsplagg.
  • Det finnes også spesielle massasjebørste som egner seg bra til å massere både musklene, men også vevet. Den fungerer bra når du har fibroser (hardt vev, hardt ødem) som du ønske å myke opp.
  • Skrubbehansker hjelper å fjerne døde hudceller. Når du har vansker å nå ryggen kan du bruke hjelpemidler, som for eksempel børster med lang håndtak eller tekstil ryggskrubber.